Ohjeet näytteilleasettajille

Ohjeet
näytteille-
asettajille

1. YLEISTÄ

Näytteilleasettajan oppaaseen on kerätty tiedot, jotka näytteilleasettajien tulee tietää ennen tapahtumaan osallistumista sekä sen aikana.

Messut Nokialla 2024 toivottaa Teidät lämpimästi tervetulleeksi!

1.1 Messut Nokialla 2024

Tapahtuman järjestämisestä vastaa Nokian yrittäjät ry yhteistyössä Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Nokian kaupungin kanssa.

Messut ovat pääsymaksuton tapahtuma, johon odotetaan tuhansia kävijöitä molempina messupäivinä.

1.2 Messualue

Messualue on Kattokeskus Areenan (Nokian jäähalli) sisähalli ja ulkoalue, osoite Hinttalankatu 6.

1.3 Pysäköinti

Messujen aikana: Näytteilleasettajille on varattu parkkipaikkoja vanhan Vihnuksen terveysaseman parkkipaikalta (Vihnuskatu 3) sekä Vihnuskadun toisella puolella olevalta pienemmältä parkkipaikalta.

HUOM! JOKAISELLA NÄYTTEILLEASETTAJALLA ON KÄYTÖSSÄ VAIN YKSI PARKKIPAIKKA NÄYTTEILLEASETTAJILLE VARATUILLA PAIKOILLA. Pysäköinnin sujuvuuden vuoksi suosittelemme saapumaan yhteiskyydein, mikäli mahdollista. Mikäli tulette useammalla ajoneuvolla, muut ajoneuvot pyydetään pysäköimään Silta-kampuksen (Kankaantaankatu 4, Nokia) parkkipaikoille. Silta-kampukselta on matkaa messualueelle n. 1 km.

Jäähallien välittömässä läheisyydessä (Hinttalankadun varrella sekä jäähallin viereisellä hiekkakentällä) on rajattu määrä messukävijöille tarkoitettuja parkkipaikkoja.

1.4 Messupaketit

Kun saavut messuille, tule ensimmäisenä hakemaan messupakettisi infopisteestä! Messupaketti sisältää mm. näytteilleasettajakortit, näytteilleasettajan pysäköintiluvan ja etukäteen tilatut ravintolakupongit.

1.5 Osallistumismaksu

Osallistumismaksu tulee olla maksettuna kokonaisuudessaan ennen tapahtumaa, jotta näytteilleasettajalla on oikeus osallistua tapahtumaan omalla osastollaan. Messujen järjestäjällä on oikeus purkaa sopimus yksipuolisesti jos näytteilleasettaja laiminlyö maksuja. Tässä tapauksessa jo suoritettuja maksuja ei palauteta.

1.6 Näytteilleasettajakortit

Messuosaston hintaan kuuluu 2 näytteilleasettajakorttia. Mikäli sinulla on useampi vierekkäinen osasto, sinulle kuuluu 2 korttia jokaista osastoa kohden. Tilaathan mahdolliset lisäkortit viimeistään 12.5. sähköpostilla osoitteesta info@messutnokialla.fi.

Näytteilleasettajakortit löytyvät infopisteestä saatavasta messupaketista.

Näytteilleasettajakortti on kulkukortti, joka oikeuttaa vapaaseen kulkuun messualueella tapahtuma-ajan lisäksi myös rakentamisen ja -purkamisen aikana (oltava jo perjantaina messuosastojen rakentamisvaiheessa).

1.7 Vakuutukset

Messut Nokialla 2024 -tapahtuman vastuuvakuutus korvaa sen oman henkilöstön toimenpiteistä tai järjestäjien laitteista ja rakennuksista kolmannelle osapuolelle mahdollisesti aiheutuvat esine- ja henkilövahingot.

Näytteilleasettajan aiheuttamia vahinkoja yllä mainittu vastuuvakuutus ei korvaa, joten näytteilleasettajan on itse huolehdittava tarpeelliseksi katsomistaan vastuu- ja näyttelytavaravakuutuksista.

1.8. Luvat

Näytteilleasettaja hankkii itse elintarvike- tai muut myyntitoimintaan tarvittavat luvat.

1.9 Turvallisuus ja ensiapu

Tapahtuman aikana yleisestä turvallisuudesta messualueella vastaavat järjestyksenvalvojat. Messujen aikana järjestyksenvalvojan esimiehen tavoitat numerosta 044 2490598.

Messualueella toimii yövartiointi seuraavasti:

17.-18.5. välinen yö klo: 22 – 07

18.-19.5. välinen yö klo: 18 – 08

Yövartioinnin hoitaa 247 Hämeen Turvapalvelu Oy paikallisvartiointina.

Rakennusaikana ja messuaikana sisätilat tarkistetaan asianmukaisesti ennen ovien sulkeutumista. Jäähallin ovet lukitaan yöksi ja hallissa on hälytysjärjestelmä.

HUOM! Vaikka piha-alueella on jatkuva yövartiointi messujen aikana, näytteilleasettajien tulee huolehtia tavaransa asianmukaisesti suojaan esim. peittämällä. Järjestäjä ei vastaa mahdollisesta ilkivallasta ja varkauksista tai sateesta tai tuulesta aiheutuvista kuluista.

Mahdollisten tapaturmien varalta tapahtumassa päivystää SPR:n ensiapuryhmä. Messujen ensiapupiste toimii infopisteen viereisessä huoneessa. Päivystyksessä on mukana defibrillaattori.

Päivystys vastaa lauantaina numerosta 040 5921 564 ja sunnuntaina numerosta 040 8185422.

Ulkoalueella näytteilleasettaja huolehtii itse tarvitsemiensa rakenteiden ja kalusteiden hankinnasta, pystytyksestä ja purkamisesta. Näytteilleasettajien tulee huolehtia, että rakenteet on asianmukaisesti pystytetty ja kiinnitetty kiilojen, painojen tms. avulla.

Telttojen käyttäjät vastaavat siitä, ettei niiden käytöstä aiheudu vaaraa teltassa työskenteleville, teltassa asioiville tai sivullisille. Teltan käyttäjällä tarkoitetaan toimijaa, joka tarjoaa palveluitaan tai tuotteitaan tällaisessa teltassa. Jokaisella teltalla ja rakenteella tulee olla nimettynä vastuuhenkilö(t), joka vastaa pystytyksestä, käyttöönotosta, tarkastuksista sekä rakenteiden käytön aikaisesta valvonnasta. Teltan kiinnityksessä tulee huomioida, että teltta ei pääse liikkumaan sivusuunnassa tai ylöspäin. Tämä tehdään usein kiiloilla sekä vastapainoilla. Tarkasta ja huomioi valmistajan käyttöohjeesta näiden käyttötavat sekä määrät.

Mikäli maahantuojalla/valmistajalla ei ole ohjeistusta, on telttojen osalta huomioitava niiden turvallinen kiinnittäminen siten, että 3 x 3 m kokoisessa teltassa painoa jalkaa kohden on 20 kg. Tätä suuremmissa teltoissa painoa tulee lisäksi olla 9 kg alkavaa neliötä kohti. Painot on kiinnitettävä telttaan siten, ettei niiden ole mahdollista irrota tuulen tai muun mekaanisen rasituksen voimasta (TUKES:n toimintaohje: Tapahtumissa käytettävät kevyet, pika- ja pop up -teltat 2021)

Mikäli tapahtumassa käytetään nestekaasua esimerkiksi ruokamyyntiin liittyen, tulee kaikki tapahtuma-alueella olevat nestekaasupullot olla kytkettynä käyttölaitteisiinsa. Nestekaasun käyttöpisteillä tulee olla käytössä vähintään yksi 34 A 183 BC teholuokan käsisammutin sekä sammutuspeite 120 x 180 cm. Messualueella ei saa säilyttää ylimääräisiä nestekaasupulloja (tyhjät ja täydet).

Ulkoalueen näytteilleasettajapaikkoihin liittyvät kysymykset Hanne Nurmi puh. 040 8268675 pe 17.5. klo 12-22, la 18.5. klo 7-17 ja su 19.5. klo 8-18.

1.10 MessuTV ja kuvaaminen

AJK Media Oy kuvaa messualueella MessuTV-lähetystä. Lähetys streamataan livenä sekä siitä koostetaan tallenne myöhempää käyttöä varten. Livestreamin lisäksi tapahtumassa otetaan valokuvia, joita julkaistaan messujen internetsivulla, somekanavissa sekä niitä käytetään tulevien messujen markkinoinnissa.

2. RAKENTAMISAIKATAULU

Perjantai 17.5. klo: 12:00 – 22:00 Näytteilleasettajat rakentavat osastojaan

Ulkoalueen yövartiointi klo 22:00 – 7:00

Lauantai 18.5. klo: 7:00 – 9:00 Näytteilleasettajat rakentavat osastojaan, ajoneuvot pois messujen piha-alueelta klo 9:00. Osastoja voi vielä rakentaa ja viimeistellä klo 9:00-10:00.

klo: 10:00 – 17:00 Messut avoinna kävijöille

klo: 17:00 – 18:00 Näytteilleasettajat päivittävät osastojaan

Ulkoalueen yövartiointi klo 18:00 – 8:00

Sunnuntai 19.5. klo: 8:00 – 9:00 Näytteilleasettajat päivittävät osastojaan, ajoneuvot pois messujen piha-alueelta klo 9:00. Osastoja voi päivittää vielä klo 9:00-10:00.

klo: 10:00 – 16:00 Messut avoinna kävijöille

klo: 16:00 – 20:00 MESSUOSASTOJEN PURKU

HUOM! Ulkoalueella EI vartiointia sunnuntai-maanantai välisenä yönä (19.5.-20.5.).

3. LIIKENNE RAKENTAMISAIKANA

Rakentamisaikana, perjantai- ja lauantaiaamuna ajo Kattokeskus Areenalle tapahtuu Hinttalankadun kautta. Paikalla ovat liikenteenohjaajat opastamassa liikennettä alueen sisällä.

JÄÄHALLISSA sijaitsevat osastot:
Näytteilleasettajat ohjataan Hinttalankadulta huoltotietä/tavarantoimitustietä pitkin jäähallin taakse. Kuorman purkaminen tapahtuu jäähallin takana, mistä pääsee suoraan sisälle isoja sisäänkäyntejä käyttäen. Kuorman purkamisen jälkeen autot on siirrettävä välittömästi jäähallin sivulla olevalle hiekkakentälle.

Hiekkakentältä poistuminen tapahtuu Vihnuskadun kautta.

ULKOALUEELLA sijaitsevat osastot:
Näytteilleasettajat ohjataan Hinttalankadulta suoraan jäähallin parkkipaikalla sijaitseville osastoille. Kuorman purkamisen jälkeen autot on siirrettävä välittömästi jäähallin sivulla olevalle hiekkakentälle.

4. TURVALLISUUSOHJEET

Messut Nokialla -tapahtuman aikana sekä rakentamis- ja purkamisvaiheissa on ehdottomasti noudatettava seuraavia turvallisuusohjeita:

  • Expotecin messurakenteiden maalaaminen on kielletty
  • Rakenteita ei saa kiinnittää lattioihin eikä seiniin, teippijälkien puhdistuksesta lähetämme laskun. Expotecilta voi tilata tarvittavan määrän ripustuskoukkuja
  • Helposti syttyvien aineiden käyttöä on vältettävä tai niiden kanssa on noudatettava erityistä varovaisuutta
  • Huolehdi aina, että 4m leveä pelastustie on avoinna hätätilanteiden varalta
  • Autot tulee siirtää niille varatuille parkkipaikoille heti kuorman purkamisen/lastauksen jälkeen
  • Ulkoalueen telttojen ja muiden rakenteiden kiinnitykset tulee toteuttaa kiilojen, painojen avulla mahdollisimman tukevasti, ks. kohta 1.9
  • Huolehdi asianmukaisesta alkusammutuskalustosta messuosastollasi, mikäli osastollasi on sen vaativaa toimintaa kuten nestekaasua tai upporasvakeitin: Mikäli tapahtumassa käytetään nestekaasua esimerkiksi ruokamyyntiin liittyen, tulee kaikki tapahtuma-alueella olevat nestekaasupullot olla  kytkettynä käyttölaitteisiinsa. Nestekaasun käyttöpisteillä tulee olla käytössä vähintään yksi 34 A 183 BC teholuokan käsisammutin sekä sammutuspeite 120 x 180 cm. Messualueella ei saa säilyttää ylimääräisiä nestekaasupulloja (tyhjät ja täydet).

5. MESSUOSASTOT

5.1 Messuosastojen rakentaminen

Sisähallissa messujen järjestäjä rakennuttaa elementtiosastot. Messurakenteiden pystytyksestä vastaa Expotec. Osastoon sisältyy seinät, otsalauta (300 x 2000 mm) sekä matto. Osastojen korkeus on 250 cm.

Ulkoalueella näytteilleasettaja huolehtii itse tarvitsemiensa rakenteiden ja kalusteiden hankinnasta, pystytyksestä ja purkamisesta. Näytteilleasettajien tulee huolehtia, että rakenteet on asianmukaisesti pystytetty ja kiinnitetty kiilojen, painojen tms. avulla. Katso kohta 1.9.

5.2 Messuosastojen sähköt

Järjestäjä vastaa alueen yleisvalaistuksesta.

Messuosastolle tarvittavan sähkön näytteilleasettaja tilaa järjestäjältä etukäteen ilmoittautumislomakkeella tai sähköpostitse 20.4. mennessä.

Tredu yhdessä messujärjestäjän kanssa toimittaa tilatut sähköt osastojen kohdalle. Näytteilleasettaja huolehtii sähkön vienneistä sitä tarvitseviin kohteisiin omin jatkojohdoin.

Näytteilleasettaja vastaa osastolle tuomista sähkölaitteistaan. Järjestäjä ei vastaa mahdollisista sähkökatkoksen aiheuttamista vahingoista.

HUOM! Jos osastolle on tilattu valaistus tai muuta sähköä vaativaa sisustusta tai välineistöä Expotecilta tai muulta toimittajalta, tulee messuosastolle tilata sähkö messujen järjestäjältä.

5.3 Messuosastojen kalustaminen

Näytteilleasettaja vastaa itse osastonsa somistuksesta ja kalustamisesta sekä otsalaudan teippauksesta.

Kaikki somisteet tulee ripustaa valmiita rakenteita vahingoittamatta. Omien tarrojen kiinnityksessä on käytettävä heikkoliimaa. Rakenteisiin ei saa jäädä jälkiä. Myös lattiaan liimaaminen on ehdottomasti kiellettyä. Expotecilta voi tilata tarvittavan määrän ripustuskoukkuja.

Koneita ja muita teknisiä laitteita esiteltäessä on noudatettava työturvallisuuslain ja asetusten vaatimuksia.

Lisävarusteet kuten kalusteet ja otsalautateippaukset näytteilleasettajan tulee tilata 25.4. mennessä Expotecilta:

Messuosastojen rakentaja Expotec,

Marika Jokinen

puh: 040 703 5347

marika.jokinen@expotec.fi

Messujen ääni- ja valotekniikasta vastaa Tampereen seudun ammattiopisto Tredu.

6. MESSUOSASTOJEN PURKU

Osastojen purkaminen aloitetaan sunnuntaina 19.5. välittömästi messujen päätyttyä. Purkaminen tapahtuu sunnuntaina klo: 16:00 – 20:00 välisenä aikana.

PURKAMISTA EI SAA ALOITTAA ENNEN KUIN MESSUT OVAT PÄÄTTYNEET SUNNUNTAINA KLO: 16:00.

Näytteilleasettajan tulee huolehtia roskat osastoltaan niille osoitettuihin roska-astioihin. Piha-alueella on kolme Molokia sekajätteelle sekä yksi roskalava pahville.

HUOM! Piha-alueella ei ole yövartiointia su-ma välisenä yönä, 19.5. – 20.5.

7. MESSUPALVELUT

7.1 Infopiste

Infopiste palvelee messujen ajan sisähallissa.

pe 17.5. klo: 12:00 – 22:00

la 18.5. klo: 8:00 – 18:00

su 19.5. klo: 8:00 – 20:00

ma 20.5. klo: 8:00 – 12:00

Ennen messuja meidät tavoittaa sopimuksen mukaan Nokian Yrittäjien toimistolta, ( Taidetalo, Souranderintie 7 (2.krs), 37100 NOKIA )

Lisätietoa messuihin liittyvissä asioissa:

Messukoordinaattori Liisa Veittikoski, puh: 040 667 1577, info@messutnokialla.fi

Messupäällikkö Päivi Koskinen, puh: 050 5555 807, paivi@sankaritarina.fi

7.2 Ravintolapalvelut

Ravintolamaailma palvelee Kattokeskus Areenan ulkoalueella kuudella eri myyntipisteellä. Kioski toimii jäähallin ylemmässä kerroksessa pääsisäänkäynnin oikealla puolen.

Messujen ajan ravintolapalvelut ovat avoinna yleisölle la 18.5. klo: 10-17 sekä su 19.5. klo: 10-16.
Kioski palvelee näytteilleasettajia myös perjantaina klo 12-22.

Maksuvälineenä kahviossa ja kaikissa ravintolamaailman pisteissä käy etukäteen ostetut ravintolakupongit sekä lisäksi jokaisen ravintolatoimijan omat maksutavat.

Ravintolakuponkeja voi tilata etukäteen 12.5. asti sähköpostilla info@messutnokialla.fi.

7.3 Maksuton Wi-Fi

Wi-Fi yhteys kuuluu messuosaston hintaan. Tunnukset löytyvät infopisteestä saatavista messupaketeista.

7.4 Siivous

Järjestäjä huolehtii yleissiivouksesta messujen aikana. Näytteilleasettajat vastaavat messujen aikana sekä niiden päätyttyä osastojensa yleisestä siisteydestä. Rakentamis- ja purkamisaikana näytteilleasettajat huolehtivat osastoiltaan roskat messualueen roska-astioihin. Piha-alueella on kolme Molokia sekajätteelle sekä yksi roskalava pahville.

8. MUISTILISTA

* Kattokeskus Areena (Nokian jäähalli), Hinttalankatu 6, 37100 Nokia

* Aukioloaika la 18.5. 10:00 – 17:00 ja su 19.5. 10:00 – 16:00

* Osastojen rakentaminen pe 17.5. klo: 12:00 – 22:00

* Osastojen purku su 19.5. klo: 16:00 – 20:00

* SAAPUESSASI PAIKALLE NOUDA MESSUPAKETTISI SISÄHALLIN INFOPISTEESTÄ, sis. mm. näytteilleasettajakortit ja etukäteen tilatut ravintolakupongit

* Jos tarvitset sähköä messuosastollesi, on sähköt tilattava 20.4. mennessä osoitteesta info@messutnokialla.fi

* Muista tilata ravintolakupongit etukäteen, näin helpotat ja nopeutat ravintolamaailmassa asioimista! Ravintolakuponkien arvot ovat 5 € ja 10 €, ja niitä pääset tilaamaan 12.5. asti osoitteesta info@messutnokialla.fi

Toivotamme kaikille näytteilleasettajille menestyksekkäitä messuja 🙂

Varaa paikkasi nyt

Toimi nopeasti ja tule Messut Nokialla -näytteilleasettajaksi.